Trasa Tychy <----> Stargard Szczeciński

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krystianmx
    Classic
    • 2010
    • 38

Trasa Tychy <----> Stargard Szczeciński

Zamieszczone przez szand
    Zamieszczone przez termit886
    Zamieszczone przez szand
    To dokończę co u mnie,
    Wróciłem po drugiej już reklamacji i jak już wcześniej pisałem dołożyli dodatkowe sprężyny,
    401 i 404 mm. kazałem sobie wpisać do książki serwisowej że dodatkowe sprężyny montowane są zgodnie z decyzją SAP.

pierwsze sprężyny jakie założyli przy pierwszej reklamacji 1 biala 3 żółte.
    Jaki miałeś wymiar na tych oryginalnych springach po wymianie...?? Ja po zatankowaniu wczoraj do pełna baków(bo wyjeżdżam na wczasy) zmierzyłem i miałem wymiar 380mm.(1 x biała i 3 x żółta, więc widzę że trochę przysiadły, bo jak założyli to był 390mm bo mierzyłem.
    Co radzicie zgłaszać to jako drugą reklamację, czy narazie jeździć .....?????

te sprężyny co widać to są po pierwszej reklamacji i tak jak wczesniej pisalem od razu było około 380 mm i na drugą reklamację dostałem dodatkowe , nie pisałem do SAP tylko do serwisu. troche skaplikowało się bo pierwszą reklamację składałem w serwisie ale nie tam gdzie kupowałem mimo to pierwszą wymianę wzieli na siebie, jednak drugą reklamację przyjeli załatwili dodatkowe sprężyny ale już nie chcieli wymienić gratis , zaproponowali 206 pln. odmówiłem i pojechałem do serwisu gdzie kupowałem, i oni dogadali się z poprzednim serwisem i przejeli spreżyny i zrobili dołożenie sprężyny gratis i teraz OK.

jeszcze jedna uwaga , rajdowcem nie jestem ale auto w mojej ocenie dużo lepiej trzyma się drogi na zakrętach, nie przechyla się jak na początku. i nie wydaje mi się wcale przez to mniej komfortowe, nawet lepiej jak już nie buja.
    Szand czy masz może kopie tego pisma gdzie zgłaszałeś drugi raz tą reklamację ... ?? Jak masz to czy możesz wysłać skana na maila?
  • pstryczek
    RS
    • 2009
    • 10782
    • Superb III (3V3)

Trasa Tychy &lt;----&gt; Stargard Szczeciński

JAk w temacie, lepiej jechać autostradami przez Niemcy, czy w Legnicy na trójkę się pakować. Z domu wyruszam jeszcze w nocy, tak około drugiej.
    Marek

Komentarz

• bzyq_74
      RS
      • 2008
      • 3467
      • Volkswagen
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Odbiłbym na 3-kę w Legnicy. Jedynie w Świebodzinie przy "jezusie" i w Skwierzynie możesz odstać po 5 min.
      Jak jechałem w tym roku do Pobierowa wyjechałem też o 2-giej. Na wysokości Szczecina byłem 8:30.
      Kumpel jechał przez Niemcy. Czasowo identycznie tylko nie schodził poniżej 150 więc spalanie miał o 2 l większe niż ja.
      MARCIN
      Mój szkodnik

Komentarz

• kmink
        L&K
        • 2007
        • 1360
        • Superb III (3V3)

Przez Niemcy jechałem tylko raz żeby sprawdzić czy jest sens...w nocy spokojnie możesz na lecieć po naszych drogach.
        Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
        https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
        www.dpfserwis.pl

Komentarz

• pstryczek
          RS
          • 2009
          • 10782
          • Superb III (3V3)

To faktycznie przemawia za wariantem polskim
          Marek

Komentarz

• maymer
            Elegance
            • 2010
            • 839

Przez Niemcy już się nie opłaca. "Trójka" jest już na tyle dobra, że w szczycie podróży wakacyjnych jechałem podobną ilość czasu niż przez Niemcy a i spalanie niższe bo fantazja nie ponosi :diabelski_usmiech Teraz w nocy powinien być luz, chyba, że gdzieś jest jakaś zwężka ze światłami to chwilę postoisz. Na tym nowym odcinku między Gorzowem a Szczecinem nie ma gdzie się zatrzymać (a przynajmniej jeszcze latem nie było gdzie) weź to pod uwagę, bo ja myślałem, że stanę spokojnie na oddanie moczu ale nie było gdzie i darłem jak debil na złamanie karku do pierwszego zajazdu w okolicach Szczecina bo cisnęła siła wyższa :twisted:

Komentarz

• cysterniarz
              RS
              • 2008
              • 1887
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez maymer
              między Gorzowem a Szczecinem nie ma gdzie się zatrzymać (a przynajmniej jeszcze latem nie było gdzie
              Już budują 8 MOPów (stacje paliw + wcDonaldy) przed świętami pewnie oddadzą do użytku. Na chwilę obecną pomocna tylko butelka (... z tą dużą nakrętką :diabelski_usmiech )

Komentarz

• pstryczek
                RS
                • 2009
                • 10782
                • Superb III (3V3)

Dzięki za poradę co do postoju na siusiu, załatwię potrzebę odpowiednio wcześniej

[ Dodano: Sro 07 Gru, 11 15:41 ]
                No i zrobiłem wczoraj tą trasę chociaz się troche zmodifikowała, bo zaliczyłem Szczecin. Trasa z Gorzowa do Szczecina to marzenie, tylko nie ma na razie gdzie siusiu zrobić po drodze. Od Sulechowa do Gorzowa to miejscami wielki plac budowy, może kiedyś taka podróz będzie przyjemnością.
                Marek

Komentarz

Pracuję...